Hello There, Guest!  LoginRegister
Welcome to the former forums for DidYouKnowGaming?! In March of 2013, VGFacts was launched and this community was merged into the new forums there. These forums were originally taken offline at that time but I brought them back as an archive while transferring sites to the new server. Registrations and all interaction (posting, editing, moderation, etc.) are disabled but everything can still be read. If you're interested in joining the community, head on over to https://www.vgfacts.com/forums/ and join there but I've always thought it was important to preserve a site's roots so these forums will forever be available in this read-only state. Enjoy!
-Petie

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The GameCube
Author Message
BumblebeeCody Offline
Super Moderator
******

Posts: 2,194
Joined: Jul 2012
Reputation: 24
Thanks: 1796
Given 339 thank(s) in 266 post(s)
Post: #1
The GameCube
[Image: Gamecube.gif]Heart

When the GameCube was released there were initially 3 GameCube ports in the arse of the console.
[Image: bottom.jpg]
One port for the GameCube Gameboy Advance player
[Image: gbplr_insertgbp.gif]
And the other port for the GameCube modem attachment
[Image: gamecube-modem.jpg]
The last port was never used in the GameCubes lifespan and was later removed on later GameCube models
[Image: 38791-620-465.jpg]
It's rumoured that the other unused port was for a possible RAM increase or Memory increase.

07-07-2012 07:14 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
A Zombie Riot Offline
Teh Zombie Master
******

Posts: 1,420
Joined: Jun 2012
Reputation: 19
Thanks: 401
Given 229 thank(s) in 189 post(s)
Post: #2
RE: The GameCube
No, I actually did not know what the other slot with the 2 spots was for. I knew one, because I used the game boy adapter a few times.

What was that modern gamecube thing (Or Gamecube Modern as the post says) anyways?
07-07-2012 07:22 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
B.S.B Offline
Junior Member
**

Posts: 34
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
Thanks: 0
Given 2 thank(s) in 2 post(s)
Post: #3
RE: The GameCube
(07-07-2012 07:22 AM)A Zombie Riot Wrote:  No, I actually did not know what the other slot with the 2 spots was for. I knew one, because I used the game boy adapter a few times.

What was that modern gamecube thing (Or Gamecube Modern as the post says) anyways?

its Modem, maybe internet on the gamecube or wi-fi or umtin? Huh
07-07-2012 10:07 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
BumblebeeCody Offline
Super Moderator
******

Posts: 2,194
Joined: Jul 2012
Reputation: 24
Thanks: 1796
Given 339 thank(s) in 266 post(s)
Post: #4
RE: The GameCube
(07-07-2012 07:22 AM)A Zombie Riot Wrote:  No, I actually did not know what the other slot with the 2 spots was for. I knew one, because I used the game boy adapter a few times.

What was that modern gamecube thing (Or Gamecube Modern as the post says) anyways?

Modern? It says Modem, dude. It's to let you connect your GameCube online. Only a few games supported it like Skys of Arcadia
07-07-2012 10:41 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
SERIOUSLY THOUGH Offline
Solo Diver
******

Posts: 2,154
Joined: Jul 2012
Reputation: 35
Thanks: 35
Given 689 thank(s) in 484 post(s)
Post: #5
RE: The GameCube
Couldn't one just download more RAM ?
07-07-2012 11:05 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Nuudoru Offline
Neckbearded Admin
*******

Posts: 1,013
Joined: Jun 2012
Reputation: 14
Thanks: 29
Given 230 thank(s) in 176 post(s)
Post: #6
RE: The GameCube
(07-07-2012 11:05 PM)SERIOUSLY THOUGH Wrote:  Couldn't one just download more RAM ?

[Image: 264q4vl.jpg]
07-07-2012 11:23 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
 Thanks given by: BumblebeeCody
SERIOUSLY THOUGH Offline
Solo Diver
******

Posts: 2,154
Joined: Jul 2012
Reputation: 35
Thanks: 35
Given 689 thank(s) in 484 post(s)
Post: #7
RE: The GameCube
(07-07-2012 11:23 PM)Nuudoru Wrote:  
(07-07-2012 11:05 PM)SERIOUSLY THOUGH Wrote:  Couldn't one just download more RAM ?

[Image: 264q4vl.jpg]

What? It greatly enhances the GUI of a console
07-08-2012 02:04 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
 Thanks given by: BumblebeeCody
Skarro Offline
I AM HOLLYWOOD
****

Posts: 446
Joined: Jun 2012
Reputation: 4
Thanks: 199
Given 59 thank(s) in 46 post(s)
Post: #8
RE: The GameCube
[Gamecube Did You Know]

Holding the "Z" Button on the Gamecube's startup plays an alternative start-up song.
Holding "Z" on four Gamecube controllers plays yet another alternative start-up song!
(This post was last modified: 07-09-2012 02:53 PM by Skarro.)
07-09-2012 02:53 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
A Zombie Riot Offline
Teh Zombie Master
******

Posts: 1,420
Joined: Jun 2012
Reputation: 19
Thanks: 401
Given 229 thank(s) in 189 post(s)
Post: #9
RE: The GameCube
(07-07-2012 10:41 PM)BumblebeeCody Wrote:  
(07-07-2012 07:22 AM)A Zombie Riot Wrote:  No, I actually did not know what the other slot with the 2 spots was for. I knew one, because I used the game boy adapter a few times.

What was that modern gamecube thing (Or Gamecube Modern as the post says) anyways?

Modern? It says Modem, dude. It's to let you connect your GameCube online. Only a few games supported it like Skys of Arcadia

From how far away I sit from my computer screen (it's most likely further away from you), Modern and Modem look almost identical. Sorry.

Plus, your text is smaller. So, that doesn't help either.
(This post was last modified: 07-09-2012 05:11 PM by A Zombie Riot.)
07-09-2012 05:10 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
CFMM
Unregistered

 
Thanks:
Given thank(s) in post(s)
Post: #10
RE: The GameCube
(07-07-2012 11:05 PM)SERIOUSLY THOUGH Wrote:  Couldn't one just download more RAM ?

I deleted system32 just so I could post this. Totally increased my megahurtz. Thanks, MaxMyPC dot com!
07-09-2012 05:18 PM
Quote this message in a reply
Fredned101 Offline
Junior Member
**

Posts: 28
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
Thanks: 0
Given 0 thank(s) in 0 post(s)
Post: #11
RE: The GameCube
Um, I'm not sure if it is relevant, but my Gamecube has three ports. I got the system at it's initial release I believe. I'm not sure if the third one is the rumored port.
07-18-2012 01:04 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
SERIOUSLY THOUGH Offline
Solo Diver
******

Posts: 2,154
Joined: Jul 2012
Reputation: 35
Thanks: 35
Given 689 thank(s) in 484 post(s)
Post: #12
RE: The GameCube
(07-09-2012 05:18 PM)CFMM Wrote:  
(07-07-2012 11:05 PM)SERIOUSLY THOUGH Wrote:  Couldn't one just download more RAM ?

I deleted system32 just so I could post this. Totally increased my megahurtz. Thanks, MaxMyPC dot com!

*Off topic*
I tried that but it maxed out my CPU. Fortunately, I downloaded "Registry Cleaner Pro xXx QuickScopez 2014" and it cleaned up all my visual basic.
07-18-2012 06:03 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
 Thanks given by: BumblebeeCody
Xorax Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Mar 2013
Reputation: 0
Thanks: 0
Given 0 thank(s) in 0 post(s)
Post: #13
RE: The GameCube
(07-07-2012 11:05 PM)SERIOUSLY THOUGH Wrote:  Couldn't one just download more RAM ?

HOW IN THE BUGGER ARE YOU SUPPOSED TO "DOWNLOAD" RAM?!
03-18-2013 02:59 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
BumblebeeCody Offline
Super Moderator
******

Posts: 2,194
Joined: Jul 2012
Reputation: 24
Thanks: 1796
Given 339 thank(s) in 266 post(s)
Post: #14
RE: The GameCube
(03-18-2013 02:59 AM)Xorax Wrote:  
(07-07-2012 11:05 PM)SERIOUSLY THOUGH Wrote:  Couldn't one just download more RAM ?

HOW IN THE BUGGER ARE YOU SUPPOSED TO "DOWNLOAD" RAM?!

Through the Internet of course. I just downloaded more RAM so now my crossfire GPUS can access the ROM faster Smile
03-18-2013 08:19 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Xorax Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Mar 2013
Reputation: 0
Thanks: 0
Given 0 thank(s) in 0 post(s)
Post: #15
RE: The GameCube
(03-18-2013 08:19 AM)BumblebeeCody Wrote:  
(03-18-2013 02:59 AM)Xorax Wrote:  
(07-07-2012 11:05 PM)SERIOUSLY THOUGH Wrote:  Couldn't one just download more RAM ?

HOW IN THE BUGGER ARE YOU SUPPOSED TO "DOWNLOAD" RAM?!

Through the Internet of course. I just downloaded more RAM so now my crossfire GPUS can access the ROM faster Smile

Oh god, this thread is a technical nightmare.
03-18-2013 08:02 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)